پس از دور جدیدی از داده های ناامید کننده از سوی ایالات متحده که وضعیت فعلی بهبود اقتصاد آمریکا را زیر سوال برد، یورو در جریان معاملات روز جمعه در برابر همتای آمریکایی خود با بیشترین افزایش روزانه طی 12 هفته اخیر روبرو شد.
شاخص احساسات مصرف کننده در میشیگان، که یکی از شاخص های اصلی اعتماد مصرف کننده در ایالات متحده است، از 81.2 در ماه جولای به 70.2 در ماه آگوست رسید که یکی از بزرگترین افت های ثبت شده را نشان می دهد و آن را در پایین ترین سطح خود در نزدیک به یک دهه گذشته قرار می دهد.
دلار آمریکا بلافاصله در برابر اکثر ارزهای اصلی از جمله یورو فروخته شد و بازدهی خزانه داری آمریکا نیز سقوط کرد: اوراق قرضه 10 ساله با 8 واحد کاهش به 1.28 درصد رسید.
با توجه به اینکه اخبار اقتصادی مهمی از منطقه یورو و ایالات متحده امروز انتظار نمی رود، تمام نگاه ها به داده های خرده فروشی فردا در ایالات متحده خواهد بود تا وضعیت اعتماد مصرف کننده به بزرگترین اقتصاد جهان را بیشتر تأیید کند و آیا این اخبار ناامید کننده را پس از شاخص مصرف کننده تکرار می کند یا خیر.
اگر داده های خرده فروشی کمتر از انتظارات بازار باشد، روند نگران کننده ای را برای بهبود اقتصادی ایالات متحده نشان می دهد و روز چهارشنبه به سناریوی بسیار جالبی منجر می شود، زیرا فدرال رزرو ایالات متحده جدیدترین صورت جلسه جولای خود را منتشر می کند، که بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند سیاست های پولی را محکم کرده و برنامه خرید اوراق قرضه را تا پایان سال کاهش دهد.
یورو در معاملات روز جمعه توانست سطح مقاومتی 1.1737 دلار را پشت سر بگذارد و در معاملات امروز در حال حرکت برای رسیدن به مرز 1.1800 دلار است، جایی که در حال حاضر با مقاومت شدید بازارهای اروپایی روبرو است.
در حال حاضر حرکت صعودی فعلی تا حدودی شبیه به یک جهش است و جفت ارز و EUR/USD می تواند پیشروی خود را تا سطح مقاومتی بعدی 1.1834 دلار ادامه دهد و تا حد زیادی به انتشار آمارهای خرده فروشی فردا از ایالات متحده و همچنین ارقام تولید ناخالص داخلی منطقه یورو بستگی دارد.
برای تعیین تولید ناخالص داخلی (GDP) در هر کشور، قیمت کالاهایی که آن کشور تولید می شود و همچنین بهای تمام شده خدماتی که ارائه می دهد، بررسی می شود. این شاخص به صورت درصد نشان داده می شود و تغییرات قیمت را با در نظر گرفتن فرآیندهای تورمی به نسبت دوره های قبلی ثبت می کند.
نتیجه تولید ناخالص داخلی عامل اصلی است که واحدهای پولی کشورهایی که در مبادلات ارزی بینالمللی حضور دارند، حساس و واقع بینانه به آن واکنش نشان میدهند. مبنای این پلتفرم، نتایج تولید ناخالص داخلی در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزلند است. اخیراً چین بسیار مطمئن وارد این لیست شده است، که البته این کاملاً قابل پیش بینی و قابل درک است. اقتصاد این کشور حدود 40 درصد از کل تولید جهان را تامین می کند.
اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی می تواند به سه شکل منعکس شود:
• مقدماتی،
• اصلاح شده،
• نهایی.
هر یک از آنها می تواند تأثیر متفاوتی بر تجارت کشورهای شرکت کننده در این فرآیند داشته باشد. اما مؤثرترین آن، شکل اولیه (پیش نویس) گزارش است. دقیقا داده های پیش بینی شده، سازوکار تجارتی را که به هر روند جدید در اقتصاد کشورهای قوی حساس است، به حرکت در می آورد.
برای هر کشور، زمان انتشار این داده ها به طور جداگانه تعیین می شود. برای اینکه انتظار برای دریافت اطلاعات راحت تر شود، باید بدانید که آن در منطقه زمانی شرق آمریکای شمالی (EST) نشان داده می شود. بنابراین، برای ایالات متحده آمریکا شاخص زمانی انتشار اطلاعات تولید ناخالص داخلی - 8:30 صبح طبیعی تر به نظر می رسد.
ارزیابی اولیه از وضعیت کلی اقتصاد در ایالات متحده به صورت فصلی انجام می شود و سی روز پس از پایان این دوره در وب سایت دفتر تحلیل اقتصادی منتشر می شود. را بزرگترین منابع اطلاعاتی مانند بلومبرگ، رویترز و غیره نیز به انتشار این اطلاعات علاقه نشان می دهند. تجزیه و تحلیل در قالب سالانه ارائه می شود.
گزارش های اداره آمار استرالیا در مورد وضعیت تولید ناخالص داخلی باید 65 روز پس از پایان سه ماهه در ساعت 21:30 منتظر آن بود. گزارش تولید ناخالص داخلی چین نیز دوره سه ماهه را پوشش می دهد و تنها 18 روز پس از پایان آن در ساعت 22:00 منتشر می شود. منبعی که ابتدا آن را ارائه می دهد، وب سایت اداره ملی آمار ایالتی است.
وظایف تعیین و انتشار داده ها در مورد تولید ناخالص داخلی در بریتانیا به آژانس ملی آمار واگذار شده است. این موسسه داده های اولیه را در 24 روز پس از پایان سه ماهه در ساعت 5:30 ارائه می دهد. و با یک برآورد به روز، که تأثیر بیشتری بر روند معاملات دارد، معامله گران می توانند یک ماه بعد در همان زمان با آن آشنا شوند.
آژانس آمار کانادا نتایج تجزیه و تحلیل خود را پس از 60 روز و با توجه به نتایج گزارش ماه در ساعت 8:30 ارائه می دهد. ویژگی تجزیه و تحلیل ها این است که این تنها کشوری است که واحد پول آن اصلیترین و گزارش ها برای یک دوره ماهانه جمع آوری می شود. به همین دلیل است که هر انتشار چنین سندی، تأثیر محسوسی بر روند معاملات دارد. انتشار گزارش تولید ناخالص داخلی سه ماهه کانادا بر اساس مجموعه ای از انتشارات ماهانه منتشر می شود، بنابراین استقبال خاصی از این رویداد در بازار نمی شود.
گزارش نیوزلند توسط آژانس آمار دولتی این کشور حداکثر 80 روز پس از پایان سه ماهه ارائه می شود. شرایط انتشار مانند سایر شرکت کنندگان در این فرآیند است.
انتشار اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی کشورهای تاثیرگذار در بازار ارز به عنوان یک رویداد خبری مهم تلقی می شود. در فهرستهای تقویم اقتصادی، شاخصهای مربوط به تولید ناخالص داخلی از نظر اهمیت در رتبههای برتر قرار دارند. معمولا در عرض 30 دقیقه پس از انتشار گزارش ها، نوسانات معاملاتی می تواند حدود 150 واحد باشد.
اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی نشان دهنده میانگین پتانسیل شاخص اقتصادی و فعالیت کشور است و همچنین وضعیت دوام اقتصاد آن کشور را گزارش می دهد. این مفهوم شامل عواملی مانند حجم تولید، مشکلات اجتماعی، تجارت، سطح مخارج مصرف کننده و غیره است. بنابراین گزارش های مثبت از وضعیت اقتصاد هر کشور، تأثیر مفیدی بر ارزش پول آن کشور دارد.