تاکنون بسیاری از افراد علیرغم تفاوت بارز کاهش ارزش و تورم را اشتباه می گیرند. کاهش ارزش چیست؟
تاکنون بسیاری از افراد علیرغم تفاوت بارز کاهش ارزش و تورم را اشتباه می گیرند. کاهش ارزش چیست؟
کاهش ارزش پول - استهلاک پول ملی در برابر نرخ ارز.
در ابتدا ارزش پول اکثر کشورها به طلا گره خورده بود (استاندارد طلایی) ، اما در نیمه دوم قرن بیستم، همه چیز تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصاد کلان تغییر کرد. اکنون نرخ ارزهای ملی به طور فزاینده ای با دلار آمریکا یا یورو گره خورده است، که بسیاری از ایالت ها آن را ذخیره می کنند. استهلاک ارز دولتی در برابر نرخ ارز کاهش ارزش نام دارد.
دولت از کاهش ارزش پول استفاده می کند تا به نوعی بر کل اقتصاد تأثیر بگذارد. به عنوان مثال ، این به طور مستقیم بر قیمت نفت تأثیر می گذارد. یا اگر کاهش ارزش پول همراه با حمایت دولت از تولیدکنندگان در داخل کشور باشد، رشد خرید کالاهای داخلی اجتناب ناپذیر است.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که کاهش ارزش پول به معنای بحران نیست. این روند اغلب توسط ایالت های کشورهای مختلف به منظور تنظیم مسیر اقتصادی فعلی انجام می شود.
تفاوت کاههش ارزش با تورم
علیرغم اینکه تورم و کاهش ارزش پول اغلب برابر هستند ولی این واقعیت که آنها با یکدیگر ارتباط دارند متفاوت است.
یعنی در هنگام کاهش ارزش، می توان شاهد افزایش نرخ ارز در مبادلات ارزی و همراه با توم، با افزایش قیمت کالاها در فروشگاه ها مواجه بود.
یک پیامد کاهش ارزش تورمی نیز وجود دارد. این فرایندی است که یکی از پیامدهای کاهش ارزش است. به عنوان مثال، اگر در کشوری که به شدت به واردات متکی است، قیمت ها به شدت بالا می رود. دولت سعی دارد از طریق کاهش ارزش، تغییراتی در اقتصاد ایجاد کند، اما بحرانی وجود دارد که باعث تورم و کاهش ارزش جدید می شود.
کاهش ارزش پول معمولاً به چندین نوع اصلی تقسیم می شود:
این امر با شناخت رسمی توسط بانک مرکزی کشور از واقعیت استهلاک پول ملی همراه است. این روند ناگهانی است، دوره های جدید در نقاط مبادله ایجاد می شوند.
کاهش ارزش پول برای مدت طولانی که در آن پول از گردش خارج می شود. این روند معمولاً برای عموم قابل مشاهده نیست. هیچ بیانیه رسمی ارائه نشده است. این روند می تواند تورم را تحریک کند ، اما همچنین به تولید کنندگان داخلی کالاها اجازه می دهد تا با تغییر مسیر حرکت کنند و به رقابت با تولید کنندگان خارجی بپردازند.
بانک مرکزی کشور برای مهار استهلاک پول ملی در مدت زمانی محدود اقداماتی را انجام می دهد.
رایج ترین نوع کاهش ارزش است. استهلاک پول ملی به هیچ وجه محدود نمی شود و اقدامات برای به حداقل رساندن خسارت ناشی نیز نتیجه نمی دهد.
دلایل زیادی برای کاهش ارزش وجود دارد. عوامل کلان اقتصادی زیادی وجود دارد که منبع اصلی تأثیر در آغاز روند استهلاک پول ملی است، بنابراین طبقه بندی دلایل نسبتاً مشروط است. با این وجود دلایل زیادی وجود دارد که نمی توان آنها را نادیده گرفت:
کاهش ارزش لزوماً نتیجه بحران نیست ، عواقب اجرای آن می تواند بسیار متفاوت باشد.
جوانب مثبت:
منفی:
نه تنها بودجه کشور از خود روند کاهش ارزش بهره می برد. شرکت های کشاورزی، شرکت های مسافرتی ، شرکت های صادراتی – از کاهش ارزش بهره می برند. و البته همه شهروندان کشور که پس انداز خود را به ارز خارجی می کنند و برای آنها کافی است لحظه ای مناسب را حدس بزنند و مبادله کنند تا سود خوبی کسب کنند.