حتی کسانی که به طور کلی به اقتصاد و بازارهای سهام علاقه ندارند، در مورد شاخص داو جونز چیزی شنیده اند. این یک ابزار مهم اقتصاد است و شما باید آن را بشناسید. بیایید با جزئیات بیشتری در مورد یکی از قدیمی ترین و تأثیرگذارترین شاخص های سهام صحبت کنیم.
حتی کسانی که به طور کلی به اقتصاد و بازارهای سهام علاقه ندارند، در مورد شاخص داو جونز چیزی شنیده اند. این یک ابزار مهم اقتصاد است و شما باید آن را بشناسید. بیایید با جزئیات بیشتری در مورد یکی از قدیمی ترین و تأثیرگذارترین شاخص های سهام صحبت کنیم.
میانگین صنعتی داو جونز (DOW) یک شاخص ویژه از بورس اوراق بهادار است که وضعیت در بخش صنعتی اقتصاد را نشان می دهد.
این یکی از مهمترین شاخص های سهام جهانی و مهمترین شاخص سهام ایالات متحده است که تأثیر مستقیمی بر اقتصاد دارد. یکی از قدیمی ترین شاخص های سهام در جهان می باشد.
این شاخص به لطف سردبیر وال استریت ژورنال چارلز دو و شریک او ادوارد جونز در سال 1884 ظاهر شد و در سال 1896 منتشر شد. شاخص جدید به افتخار آنها نام خود را بدست آورد. در ابتدا، این شاخص فقط به صنعت راه آهن اشاره داشت، بعداً به صنعت كلی اشاره كرد، اما محدود به آن نبود. در ابتدا، شاخص داوجونز فقط 13 شرکت را شامل می شد (که در آن فقط 2 شرکت صنعتی بودند)، تا سال 1928 30 شرکت در شاخص بودند. این تعداد بدون تغییر باقی مانده است.
یکی از تفاوت های شاخص داو جونز با سایر شاخص ها این است که می تواند تقریباً هر شرکت آمریکایی را که به عنوان یک تراشه آبی طبقه بندی می شود، شامل شود. برای کسانی که می خواهند بخشی از این شاخص باشند هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد. ترکیب شاخص به طور منظم تغییر می کند، وابسته به آنچه برای خود شرکت ها اتفاق می افتد، با رشد و فعالیت آنها.
می توان گفت که ترکیب شاخص داوجونز اکنون میانگین حساب قیمت تمام شرکتهای آمریکایی است. در عین حال، توجه به این نکته مهم است که این شاخص شامل شرکت های دیگر بخش های بازار نیز می شود ، به عنوان مثال: صنعت حمل و نقل و صنعت خدمات. در حال حاضر، فقط %11 از وزن این شاخص توسط شرکتهای صنعتی ساخته می شود.
این گسترش به سرمایه گذاران کمک می کند تا وضعیت اقتصادی ایالات متحده را به طور کلی ارزیابی کنند، و این فقط در زمینه بخش صنعتی نیست.
محاسبه این شاخص نیز با سایر شاخص ها متفاوت است. به عنوان مثال، شاخص اصلی رقیب آن، S&P 500 ، بر اساس سرمایه شرکت هایی که بخشی از آنها هستند، محاسبه می شود. یعنی هرچه شرکت بزرگتر و سودآورتر باشد وزن آن در شاخص بیشتر می شود. سرمایه شرکتها در شاخص داو جونز نقش چندانی در محاسبه ندارد. این شاخص براساس قیمت سهام شرکت ها محاسبه می شود.
ویژگی DOW :
شرکت هایی که بیشترین وزن را در DOW دارند عبارتند از:
معامله گران و کسانی که می خواهند از شاخص داو جونز درآمد کسب کنند معمولاً کسانی هستند که ترجیح می دهند پول سرمایه گذاری کنند:
البته بسیاری از افراد از شاخص داو جونز به عنوان ابزاری مبادله ای استفاده می کنند. روش های مختلفی برای کسب درآمد از DOW وجود دارد:
جوانب مثبت DOW:
نکات منفی DOW:
اگرچه DOW به عنوان شاخص بسیار پایدار شهرت دارد، اما نباید برنامه ریزی های طولانی مدت برای سرمایه گذاری در آن انجام دهید. از آنجا که انتخاب شرکت ها در ترکیب آن غیرقابل پیش بینی است، بنابراین شاخص می تواند به طور غیر قابل پیش بینی سقوط کند، اتفاقی که قبلاً نیز چندین بار رخ داده است. هنگام کار با DOW، برای جلوگیری از خطرات غیر ضروری، باید به ویژگی های آن اعتماد کنید و ریسک پذیری را از دست ندهید.