در اخبار، به ویژه در موارد مربوط به نفت، به طور مرتب از اوپك (OPEC) یاد می شود. ما در مورد این سازمان، تاریخچه و اهداف آن صحبت می کنیم.
در اخبار، به ویژه در موارد مربوط به نفت، به طور مرتب از اوپك (OPEC) یاد می شود. ما در مورد این سازمان، تاریخچه و اهداف آن صحبت می کنیم.
اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) - تعدادی از کشورها و صادرکنندگان نفت، برای تنظیم تولیدات نفتی و کنترل قیمت نفت متحد شده اند.
تاریخ اوپک از سال 1960 آغاز شد، هنگامی که بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت تصمیم به اتحاد در قالب کارتل گرفتند. لیست کشورهای گنجانده شده در اوپک طی سالهای متمادی در حال گسترش است. شرکت کنندگان اوپک تقریبا نیمی از تولیدات نفتی جهان و دو سوم توسعه همه میادین را کنترل می کنند.
اعضای اوپک دو بار در سال ملاقات می کنند. در جلسات، بحث و تحلیل رویدادهای بازار گذشته انجام می شود، پیش بینی هایی برای آینده نزدیک انجام می شود. از آنجا که کشورهای مختلف مواد اولیه مختلفی دارند، اوپک جریان صادرات فرآورده های نفتی را به گونه ای تنظیم می کند که تعادل مواد اولیه کلیه کشورهای شرکت کننده را متعادل کند. توجه به این نکته مهم است که کاملاً تمام اعضای اوپک کشورهایی هستند که اقتصاد آنها به شدت به بازار فرآورده های نفتی وابسته است و بودجه دولتی آنها مستقیماً به صادرات نفت وابسته است.
زمینه های اصلی سیاست اوپک:
امروزه اوپک شامل موارد زیر است:
فدراسیون روسیه همچنان ناظر مستقل است، اگرچه در بحث اوپک نیز شرکت می کند.
ساختار اوپک
تمام مقادیر نفتی است که توسط کشورهای عضو اوپک تولید می شود. با تغییر اعضای اوپک، ترکیب سبد دگرگون می شود. سبد هنگام ارزیابی ذخایر نفتی جهان، ذخایر کالایی کشورهای مختلف و تجزیه و تحلیل فن آوری ها استفاده می شود.
تا به امروز ، کشورهای زیر و نفت آنها در سبد موجود است:
تمام اعضای اوپک علی رغم درگیری های مختلف در کار، از نظر وضعیتشان برابر هستند. این امر همواره مشکلاتی را برای اوپک ایجاد می کند. درگیری های سیاسی، مواد اولیه مختلف، استانداردهای مختلف زندگی مردم - همه اینها مشکلاتی هستند که اوپک باید با آنها مقابله کند.
مسئله مهم دیگر عدم توافق درون خود اوپک است. این ساختار یک نیرو اقتصادی و سیاسی قدرتمند در صحنه جهانی است، بنابراین تصمیمات آن حتی در بین خود شرکت کنندگان مبهم درک می شود. این به نوبه خود، بر قیمت بازار جهانی نفت تأثیر می گذارد.
به عنوان ابزاری برای پشتیبانی از تعادل، اوپک از سهمیه برای تولید نفت استفاده می کند. داده های سهمیه کامل هرگز منتشر نمی شود، اما تخمین ها را می توان از گزارش ها محاسبه کرد. هنگام ایجاد آنها، عوامل زیر برای هر یک از کشورها در نظر گرفته می شود
اوپک یک بازیگر کلیدی در بازار جهانی نفت است. حضور و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی را نمی توان نادیده گرفت.